Design/Build…[dualities in motion]

Description

For this design/build project, we were instructed to design a gateway for the Penn State campus. My team members and I chose a relatively unnoticed yet beautiful area, the chemistry courtyard, which we hoped to draw attention to with our installation. Our goal was to manipulate the motion of the pedestrians through the overlooked space. When deciding the form of our construction, we analyzed the site finding many dualities intertwining in this one scientific space. The ideas of duality and the sciences led us to a double helix tunnel, swirling around the natural entrance to the site. The two strands were created of two contrasting materials, brick vs. metal and glass, the dualities of the site brought to life.

Team Members:
Michael Costa
and Tyeler Seagren

For
1st Year Penn State Architecture